Camperreisverhalen           Fotosite           Gastenboek

!!! Klik op de foto's voor vergrote foto's en op de links voor meer foto's !!!


     KroatiŽ  -  Montenegro  -  BosniŽ en Herzegovina

2 mei - 14 juni 2015


DEEL 4: KROATIň   -   HRVATSKA   en   TERUGREIS

Op alle foto's is een copyright van toepassing.
Gebruik van ťťn of meerdere foto's mag mits vermelding van mijn naam als fotograaf.

We zijn terug in KroatiŽ. Nog een paar dagen vakantie vieren, onderweg een paar mooie steden bezoeken en dan rijden we beetje bij beetje naar huis.Reisroute 5: KroatiŽ - Van Krvavica tot Senj

Reisroute 6: Van Senj in KroatiŽ terug naar Laakdal

Mat KroatiŽ

Klik op de kaart voor vergroting

Haven Krvavica

Dinsdag, 2 juni - Krvavica

's Morgens wandelen we tot de haven en een eindje verder richting Baska Voda om te verkennen of het mogelijk is te fietsen. Met flinke sportbenen en een mountainbike moet dat lukken. Voor ons wordt het een tť grote inspanning.
We stappen ook de andere richting op. Er loopt een smal wegje tussen de zee en de rotsen naar Makarska. Dat wordt een fikse wandeling maar het lijkt ons te doen. We plannen het voor morgen. Vandaag blijven we bij het strand. Het water is helder en lonkt. Zonder waterschoenen is het niet te doen, niet alleen omwille van de stenen maar wel omwille van de zee-egels.

Dag 32 - Overnachting: KroatiŽ, Baska Voda, Autocamp Krvavica
CoŲrdinaten: N 43į19'23"    E 16į59'09"
van Krvavica naar Makarska

Woensdag, 3 juni - Van Krvavica naar Makarska

10.00 u: Het wordt 28įC. We vertrekken met het wandelpad naar Makarska. Na ongeveer twee kilometer verandert het pad in een promenade met langs beide kanten souvenirstalletjes, bars, restaurants, ... Dit hadden we niet verwacht. Bij het naderen van de haven worden we overstelpt met aanbiedingen voor bootexcursies. Geen excursie voor ons. Al wat we wensen is uitrusten, afkoelen en een etentje op een gezellig terras aan zee. Als dessert bestellen we een ijs met aardbeien. Het staat niet op de menukaart maar ze maken het speciaal voor ons en dat smaakt dubbel zo lekker. Op de terugweg koop ik waterschoenen want ik wil absoluut nog het water in.
16.00 u: Uitrusten bij de camper met een fris pintje, dat hebben we wel verdiend na een wandeling van tien kilometer in die hitte.
17.00 u: Naar het strand, snorkelen in het glasheldere water met een bodem van witte rotsen bezaaid met zee-egels. Scholen kleurrijke kleine visjes zwemmen voorbij. Zalig! Dit is vakantie!

Dag 33 - Overnachting: KroatiŽ, Baska Voda, Autocamp Krvavica
Omis: RuÔnes van het Fort

Donderdag, 4 juni - van Krvavica naar Omis

Minimum 18įC - maximum 29įC: We rijden naar Omis. Camping Galeb is een grote camping. Ondanks de minder goede kritiek op internet valt het hier best mee. Om de hoek is een grote Supermarkt wat goed uitkomt want onze voorraad moet dringend aangevuld.
Omis ligt aan zee en aan de monding van de rivier Cetina.
10.00 u: We kiezen een plaats waar weinig campers staan en hebben de sanitaire blok praktisch voor ons alleen. Voorlopig blijven we in de schaduw. Het is te warm. Hoewel, aan het strand liggen de mensen bruin te bakken.
15.00 u: Pas nu riskeren we het om een fietstochtje te maken. Het oude centrum is vlug gezien. Het stadje heeft een speciale sfeer en de omgeving is imposant door de rotsformaties en de rivier. Veel valt er niet te fietsen tenzij we de drukke weg op willen. …ťn dagje in Omis is voor ons genoeg.

Dag 34:  34 km
Overnachting: KroatiŽ, Omis, Camping Galeb (Acsi)
CoŲrdinaten: N 43į26'26"    E 16į40'47"Omis

Omis: Bootjes op de rivier Cetina
Vakantie in Zaton Holiday Resort

Vrijdag, 5 juni - van Omis naar Zaton

In Camping Zaton Holiday Resort brengen we onze laatste vakantiedagen door. We waren hier reeds meerdere keren en kennen de omgeving. Het is hier leuk fietsen langs de baaien en naar het stadje Nin. Zadar bezochten we vroeger en we willen best nog eens naar die historische stad. Maar met een temperatuur van 34įC verkiezen we het rustig aan te doen. Grillen in de zon is niets voor ons. Bij deze hitte is ons programma pover. 's Morgens een uurtje zwemmen en voor de rest in de schaduw blijven, lezen, sudoku's en kruiswoordraadsels oplossen, ... gewoon genieten.
We blijven een week en vatten dan de terugreis aan.

Dag 35:  180 km
Overnachting: KroatiŽ, Zaton, Camping Zaton Holiday Resort (Acsi)
CoŲrdinaten: N 44į14'4"    E 15į9'58"
Onderweg naar Senj

Donderdag, 11 juni - van Zaton naar Senj

31įC: Van Zaton gaat het naar Autocamp Skver in Senj, onze eerste stop op weg naar huis. Ook op onze heenreis verbleven we hier. Begin mei betaalden we 16 euro voor een verblijf, nu betalen we 19 euro. De mini-camping ligt pal aan het water en langs de zee kunnen we naar het stadje wandelen. In de namiddag profiteren we er van om nog eens te snorkelen. Later nemen we een "laatst avondmaal in KroatiŽ" in een restaurant aan de haven. Een prachtige zonsondergang sluit de dag af.

Dag 41:  166 km
Overnachting: KroatiŽ, Kvarner, Senj, Autocamp Skver
CoŲrdinaten: N 44į59'37"    E 14į53'59"Senj

Senj: In de cirkel zie je Autocamp SkverVrijdag, 12 juni - Van Senj in KroatiŽ naar Marostica in ItaliŽ

30įC: Van Senj rijden we door SloveniŽ naar ItaliŽ. We vertrekken pas na de middag om niet te vroeg op de camperplaats toe te komen met dit warme weer. Vůůr de grens SloveniŽ-ItaliŽ tanken we vol want in ItaliŽ is diesel super duur. Van TriŽst naar Marostica nemen we uitzonderlijk de tolweg.
18.30 u: Een wandeling naar het oude centrum zorgt voor wat beweging en is aangenamer dan in de camper te zitten. Zelfs nu is het nog zwoel. Onze dakvensters hebben we opengelaten. Hopelijk komen hier geen problemen van.

Dag 42:  376 km
Overnachting: ItaliŽ, Marostica, Camper Club Marostica, Via della Rimembranza
CoŲrdinaten: N 45į44'39"    E 11į39'11"


Camperplaats Marostica


Zaterdag, 13 juni - Van Marostica in ItaliŽ naar Kempten im AllgaŁ in Duitsland

Van Marostica snorren we via Trento, Bozen, de Reschenpas en Landeck naar Kempten im AllgaŁ. In Curon Venosta houden we een lange stop op onze vaste stek bij de Reschensee. Willy zorgt voor een hartig etentje. We maken een wandeling en zijn weer "en route".
We planden bewust om tijdens het weekend te reizen omdat er dan minder vrachtwagens onderweg zijn en het aangenamer rijden is.
Deze keer is er nog een plaatsje vrij op de camperplaats in Kempten. Nederlanders die hier al eerder aankwamen, zitten gezellig met stoeltjes en tafel buiten onder hun luifel. OfficiŽel is dit niet toegelaten op een camperplaats maar het leven is aan de "durvers" denk ik.

Dag 43:  428 km
Overnachting: Duitsland, Beieren, Camperplaats Kempten im AllgaŁ, Illerdamm, Jahnstrasse
CoŲrdinaten: N 47į43'44"    E 10į19'9"


Curon Venosta: Reschensee


Zondag, 14 juni - Van Kempten im AllgaŁ in Duitsland naar Veerle-Laakdal in BelgiŽ

Dit is onze laatste reisdag. Vanavond slapen we thuis.

De hele reis was een groot succes!

We legden in totaal ongeveer 5000 kilometer af.

Dag 44:  681 kmEINDE


Groetjes van Willy en Andrea
Veel leesgenot !!!

         FOTOSITE          REISVERHALEN          Reacties welkom in ons GASTENBOEK

Alles wat ik hier neerschrijf zoals adressen, prijzen, coŲrdinaten, links naar andere sites, enz. zijn louter ter informatie.
Ik ben niet verantwoordelijk voor gegevens die gewijzigd of fout zijn.
Niets mag worden gekopieerd zonder mijn toelating.