Camperreisverhalen          Fotosite          Gastenboek

!!! Klik op de foto's of op de links voor meer foto's !!!


Op alle foto's is een copyright van toepassing.
Gebruik van ťťn of meerdere foto's mag mits vermelding van mijn naam als fotograaf.KROATIň

4 - 24 mei 2013


Voor de eerste keer naar KroatiŽ!KroatiŽ blijkt het ideale vakantieland te zijn.
We hoorden veel lof over:
 • het warme klimaat
 • de betaalbare prijzen
 • de lange kustlijn (4800 km) met zandstranden en rotskusten met typisch Mediterrane sfeer
 • de vele eilanden en eilandjes (1185) met afwisselend natuurlandschap
 • de pittoreske havensteden en vele oude steden met rijke geschiedenis
 • de Nationale Parken en Natuurgebieden
 • en de vele uitstekende campings

 • Dat belooft!
  kroatie

  KroatiŽ - Hrvatska      Reisroute 1    Reisroute 2    Reisroute 3   


  Zaterdag, 4 mei - Van Veerle naar Kempten im AllgaŁ

  Nadat we volgetankt hebben, begint onze eerste reisdag. We rijden via Aken, Koblenz, Ludwigshaven, Karlsruhe, Stuttgart en Ulm naar Kempten im AllgaŁ. Ongeveer 18.00 uur komen we aan op de camperplaats, die onze vaste stopplaats geworden is als we richting ItaliŽ rijden. We staan hier rustig aan de Iller en er is een servicezuil. Zoals meestal zijn de officieel voorziene plaatsen volzet en zijn we genoodzaakt op de parking er naast te staan.
  De thermometer wijst 13įC en het regent.

  Dag 1:  685 km
  Overnachting: Duitsland, Beieren, Camperplaats Kempten im AllgaŁ, Illerstadion, Illerdamm
  CoŲrdinaten: N 47,72915    E 3,31940  Zondag, 5 mei - Van Kempten im AllgaŁ naar Pordenone

  Met de alternatieve wegen rijden we via Landeck, de Reschen Pas, Merano, Bolzano, Trento en Bassano del Grappa tot Pordenone. Na lang zoeken vinden we de camperplaats. Normaal moet je 3 euro betalen in het tankstation van Agip er vlak naast. Maar, dat tankstation is niet meer in gebruik. De camperplaats wel. Gewoon op de knop drukken en de slagboom opent. Alle service is in gebruik. Er kunnen vier campers staan. We overnachten er met twee.

  Dag 2:  500 km
  Overnachting: ItaliŽ, Camperplaats Pordenone, SS13, Viale Venezia, bij (gesloten) tankstation Agip
  CoŲrdinaten: N 45,97222    E 12,64343
  Landschap onderweg naar Senj  senj
  Senj: Autokamp Skver

  Maandag, 6 mei - Van Pordenone naar Senj

  Van Pordenone rijden we met de SS13 tot Codroipo, met de S252 tot Palmanova, verder met de S14 en de snelweg A4 rond TriŽste tot Basovizza. Van Basovizza gaat het met de E61/A7 door SloveniŽ en nadien met de E65 tot Senj in KroatiŽ.
  KroatiŽ behoort nog niet tot Europese Unie (pas in juli dit jaar). De controle aan de grens is streng, niet vriendelijk en duurt lang. Onze ID's worden een paar keer rondgedraaid. De nummerplaat van onze camper wordt ingegeven in een pc. Ze nemen alle tijd. En dan mogen we uiteindelijk verder rijden. Aan de hele E65 wordt gewerkt. Het verkeer gaat er allesbehalve vlot. Gelukkig zijn we niet ver meer van onze eindbestemming.

  13.00 u: Aankomst in Autokamp Skver in Senj waar we plannen te overnachten. Regen en wind zorgen er voor dat we op de eerste de beste plek gaan staan, hoewel we het hele domein voor ons alleen hebben. We staan pal aan zee met zicht op het eiland Krk. Er zijn twee rijen onder aan een rotskust. Het uitzicht is alleszins mooi.

  Voor ťťn nacht betalen we 112 Kuna (= 15 euro). De volgende dagen zou het maar 98 Kuna (13 euro) zijn want de eerste dag moet 2 euro inschrijvingsgeld betaald worden. Raar! Het sanitair is primitief maar net. Het is een uitstekende stopplaats op weg naar het zuiden.
  Door de beruchte Bora, die door een pas van het Velebitgebergte waait, is Senj bekend als de koudste plaats aan de Adriatische kust. Gelukkig blijven we vandaag gespaard van deze koude wind.

  15.00 u, 19įC en droog: Met een paraplu als voorzorg volgen we de promenade naar het centrum. Senj is een leuk stadje met een kleine haven en een grote supermarkt. Het Nehaj kasteel, dat gebouwd werd in 1558, torent hoog boven Senj uit. Nu is het een restaurant en een museum.
  Als we na een paar uur terugkomen, is het Autokamp volgelopen. Er staan 14 campers. Meestal blijvers voor ťťn nacht.

  Dag 3:  247 km
  Overnachting: KroatiŽ, Autokamp Skver, Senj
  CoŲrdinaten: N 44,99389    E 14,89978
  Dinsdag, 7 mei - Van Senj naar Sibenik

  We willen onze verkenning van kroatiŽ beginnen in DalmatiŽ.
  DalmatiŽ is de streek met de langste kustlijn van KroatiŽ. Die kust wordt gekenmerkt door eilandjes, schiereilanden, rotsen, inhammen en baaien, bergen, bergketens, kartstlandschappen, ... Er zijn ook de oude Kroatische steden waar de Romeinse en Venitiaanse invloed nog duidelijk merkbaar is.

  Na 228 kilometer arriveren we bij Solaris Camping Beach Resort in Sibenik. De camping ligt direct aan zee en we kunnen betalen met campingcheques. Solaris Resort omvat de camping, 6 hotels, een welnesscenter, restaurants, meerdere buitenzwembaden, ...
  We vinden een uitgelezen plekje bij het strand en de strandbar. Over de hele lengte van het resort loopt een promenade langs de zee. Na een poosje trekken we op verkenning. We fietsen rustig het wandelpad af helemaal tot het einde. Het blijkt 3 kilometer lang te zijn en onderweg is heel wat te beleven. Er is zelfs een in Dalmatische stijl nagemaakt dorpje. Hier blijven we zeker een paar dagen.

  Dag 4:  228 km
  Overnachting: KroatiŽ, DalmatiŽ, Sibenik, Solaris Camping Beach Resort
  CoŲrdinaten: N 44,99389    E 14,89978
  Zonsondergang in Sibenik

  Woensdag, 8 mei - Sibenik

  24įC en zon: Na de middag fietsen we richting Sibenik wat ongeveer 5 kilometer van de camping ligt. De weg is allesbehalve vlak. Al na een paar kilometer zie ik het niet meer zitten. We maken rechtsomkeer en peddelen terug. Onderweg veranderen we van koers en rijden het dorpje Zablace in. Op een terrasje waar we verfrissing zoeken, maken we kennis met een sympathiek Duits stel. Zij weten te vertellen dat er in de buurt een Fort is waar we gemakkelijk met de fiets naartoe kunnen. Dat wordt iets voor morgen. Vandaag is het al te laat.

  's Avonds, rustig genietend voor onze camper, zien we de zon ondergaan en achter de eilanden verdwijnen terwijl de lucht verkleurt. Mooi!!!

  Dag 5 - Overnachting: Sibenik, Solaris Camping Beach Resort
  Ruines van het Fort St.Nicolaas

  Donderdag, 9 mei - Sibenik

  Na de lunch fietsen we via Zablache en langs het meer naar Fort St.Nicolaas.
  De natuur is mooi. Met het Fort in zicht kunnen we ineens niet meer verder, toch niet met de fiets. Het Fort ligt op een eiland en is blijkbaar niet voorzien om toeristen te ontvangen. Er is een brug in aanleg over het water. We maken onze fietsen veilig vast, stappen over de brug in aanleg, volgen een pad door een bos, balanceren over dikke stenen het water over en volgen hier een smal, overwoekerd pad om eindelijk bij de ruÔnes van het Fort te belanden.
  We dachten er alleen te zijn. Dat is niet het geval. Eerst komen we een jong stel tegen met een copter camera (een "drone"). Zij maakten hier publiciteitsfoto's. Dan ontmoeten we vier enthousiaste Russische dames die ook de moeite gedaan hebben om tot hier te geraken.
  Zelfs de resten van wat ooit een imposant Fort was, maken nog indruk. Vanaf de wallen worden we beloond met een schitterend uitzicht op de stad Sibenik, en de rondom liggende eilanden.
  Wat een belevenis!

  Dag 6 - Overnachting: Sibenik, Solaris Camping Beach Resort

  Fort St.Nicolaas

  Zicht op het Fort van St.Nicolaas  Sibenik: De Sint Jacobuskathedraal
  copter camera aan het filmen in Sibenik

  Vrijdag, 10 mei - Sibenik

  11.00 u: Met de bus van Solaris Resort naar de stad Sibenik.
  Bij het uitstappen in het centrum weten we echt niet welke kant we op moeten. Nergens staat een aanduiding. We vragen dan maar de weg naar het toeristenbureau. Dat ligt aan de havenboulevard. Met het stadsplan en met de uitleg die we ontvangen, kunnen we stad verkennen.

  Het centrum van de autovrije oude stad ligt ook aan de haven. Voorbij het vroegere Bisschoppelijk Paleis en het Paleis van de Hertog komen we bij het belangrijkste renaissancegebouw in KroatiŽ, de St.Jacobuskathedraal, hťt symbool van de stad. De kerk maakt een bijzondere indruk. Ze is helemaal gebouwd uit natuursteen en marmer afkomstig van het eiland Brac. Het is niet gemetseld, maar droog gebouwd met op maat gekapte stenen.
  Op de fries zijn 74 portretten uitgebeeld. Blijkbaar heeft de beeldhouwer hier belangrijke tijdgenoten op een eerder ironische wijze vereeuwigd.
  Het glorieuze interieur zou meer tot zijn recht komen na een grondige reiniging. De met beelden en reliŽfs versierde doopkapel met doopvont is opmerkelijk!

  Aan de noordzijde van de kerk ligt het Plein van de Republiek. Hier staat een Venitiaanse gebouw met Loggia waar het stadhuis gevestigd is.

  De smalle middeleeuwse straatjes nodigen uit tot wandelen. Hier zien we de mensen met hun coptercamera terug in volle actie. De camera stijgt tussen de elektriciteitsdraden door tot boven de gebouwen. Het is een attractie op zich.

  We volgen de pijlen naar het paleis/fort en naar de botanische tuin bij de abdij. De straatjes bestaan vooral uit trapjes. Moe komen we uiteindelijk bij de middeleeuwse kloostertuin. Gelukkig kunnen we hier uitrusten in de schaduw.
  Nadien keren we terug naar de haven, volgen de promenade, wandelen door een mooi aangelegd stadspark en komen zo terug bij de bushalte.
  Sibenik is een prachtige oude Kroatische stad!

  Dag 7 - Overnachting: Sibenik, Solaris Camping Beach Resort
  Fietstochtje langs de zee

  Zaterdag 11 mei - Sibenik

  Het azuurblauwe water lonkt verleidelijk. De temperatuur is gestegen tot 26įC. Een paar diehards durven het aan om een duik te nemen. Willy en ik vinden het water toch te koud. Wij zijn ook niet echt zonnekloppers. Fietsen is meer ons ding. Met de info van een paar Nederlanders, die de omgeving goed kennen, trekken we er na de middag op uit en maken aangename fietstochtjes die grotendeels langs de zee lopen. Zalig!

  Dag 8 - Overnachting: Sibenik, Solaris Camping Beach Resort  Zondag 12 mei - Sibenik

  Idem gisteren, gewoon genieten. Het is onze laatste dag in deze camping. Morgen trekken we verder.

  Dag 9 - Overnachting: Sibenik, Solaris Camping Beach Resort
  Zicht op de Krkarivier
  Skradinski Buk

  Maandag 13 mei - Van Sibenik naar Lozovac

  Vandaag willen we het Nationaal Park Krka bezoeken. In de buurt, in Lozovac, ligt camping Marina. Een overnachting kost er 12 euro. Dat is ideaal. Hopelijk pendelt er een bus naar het Nationaal Park.

  Ongeveer 8.45 uur arriveren we bij de camping. Buiten staat de eigenaar al teken te doen waar we mogen staan. Hij vraagt meteen of we meegaan op excursie met zijn minibusje. Hij vertrek om negen uur. De rondrit, middageten inbegrepen, kost 300 kuna (= 40 euro) per persoon. Tegen vijf uur plant hij terug te zijn.
  Veel tijd om ons te installeren en klaar te maken hebben we niet. Hoewel we dachten een bootexcursie door het Nationaal Park te maken, beslissen we mee te rijden met de campingbaas.
  Er is plaats voor 10 personen. Met ons erbij zijn alle plaatsen volzet. Onze gids spreekt een beetje Engels en Duits wat gemakkelijk is als we iets willen vragen.

  De rivier de Krka slingert zich over een afstand van 75 kilometer naar zee waar ze uitmondt in de Baai van Sibenik. Het hele gebied van de rivier met zijn meren, stroomversnellingen en watervallen vormt het Nationaal Park Krka.
  We worden gedropt bij ťťn van de drie ingangen van het Park, bij Skradinski buk. Hier stort de rivier zich over een lengte van 400 meter naar beneden en vormt 17 watervallen die zo'n 100 meter breed zijn en een hoogte van 45 meter overbruggen. Heel spectaculair! Op eigen tempo kunnen we door dit indrukwekkend natuurgebied wandelen met paden die vlak langs de watervallen lopen.

  Terug in de bus rijden we verder naar de Cikolakloof. De rivier de Cikola loopt via deze kloof in de Krka. Vandaag staat de kloof droog. Het is wel geen Grand Canyon maar toch imposant.
  Bij onze volgende stop krijgen we een adembenemend uitzicht over de Krka rivier, die hier het Visovacmeer vormt met in het midden een eilandje waarop een Franciscaner klooster gebouwd is.


  Krkameer

  Krkameer met het Visovaceilandje waarop het Franciscanerklooster  Roski Slap


  Libellen bij Roski Slap


  Servisch-Orthodox Klooster aan de Krkarivier
  Onze gids rijdt ons hogerop. Het lijkt hier verlaten. Hoe geraken andere toeristen hier. Het busje kan amper door, laat staan een tegenligger kruisen? Bij het uitstappen zien we al direct dat dit een uitgelezen plek is vanwaar we een buitengewoon zicht hebben over de natuur en de watervallen beneden ons. Er zijn 600 treden naar beneden door dit eindeloos gebied. De gids rijdt terug naar beneden en zal ons beneden terugzien. Bij Roski Slap wordt de Krkarivier breder en dieper voordat ze zich naar beneden stort.
  Willy en ik zijn al vlug een eind achter op de anderen. Niet omdat we fysiek niet in form zijn, maar omdat we het niet kunnen laten alles digitaal vast te leggen. Hoewel dit niet te realiseren is. De natuur is schitterend. Zelf ben ik onder de indruk van de massa's blauwe en bruine libellen die hier rondvliegen.
  Onderweg komen we mensen tegen die naar boven stappen. Uiteindelijk beneden stellen we vast dat hier een parking is voor auto's en bussen. De toeristen moeten dus van hieruit naar boven en terug naar beneden om, zoals wij, te kunnen genieten van dit ongemeen natuurschoon.
  Wat een prima idee van onze gids om ons naar boven te rijden.


  Beneden wacht onze gids ons op voor onze lunch bij Kristjan. Hij brengt ons naar een oud, authentiek restaurantje. Er wordt Schnaps en wijn als aperitief geserveerd. Dan komt er brood met ham en kaas, olijven, tomaten, ...
  Voor het eerst hebben we de tijd en de gelegenheid om met de anderen van de groep kennis te maken. Het wordt een gezellig onderonsje.


  Na dit intermezzo gaat de rit naar een Servisch-Orthodox Klooster dat aan de Krkarivier ligt. Het is officieel beschermd als onderdeel van het Nationaal Park Krka. Het klooster is tegenwoordig in gebruik als school waar theologie gedoceerd wordt. We krijgen een rondleiding. In de eetzaal hangen afbeeldingen van alle orthodoxe pausen aan de muur. De kerk is zoals alle orthodoxe kerken rijkelijk versierd met iconen, bladgoud, ...

  Om 17.00 uur zijn we terug in de camping. De excursie door het Nationaal Park Krka was de moeite waard!

  Dag 10:  18 km
  Overnachting: KroatiŽ, DalmatiŽ, Lozovac, Camping Marina
  CoŲrdinaten: N 43,79972    E 15,94417

  Zicht op het schiereiland Primosten

  Dinsdag, 14 mei - Van Lozovac via Primosten naar Trogir

  Van Lozovac rijden we naar Trogir. In Primosten maken we een tussenstop. Gezien vanaf het uitzichtpunt ziet het schiereilandje er heel attractief uit. Toch blijven we hier niet. Een volgende keer misschien. Nu willen we naar Trogir.
  Tegen de middag staan we geÔnstalleerd in Camping Vranjica.

  Dag 11:  83 km
  Overnachting: KroatiŽ, DalmatiŽ, Trogir, Seget Vranjica, Camping Vranjica Belvedere
  CoŲrdinaten: N 43,50944    E 16,19222
  Het Kamerlengofort

  De Zeepoort en de Loggia
  waar de vismarkt gehouden wordt

  Detail van het Romaans portaal
  van de St.Laurentiuskathedraal


  Woensdag, 15 mei - Trogir

  De camping ligt op 6 kilometer van Trogir. We zouden met de bus naar de stad kunnen. Maar van de camping naar de grote baan, waar de bus stopt, is toch 10 minuten stappen en de weg is sterk hellend. In deze hitte (26įC) is dat niet aangenaam. Alternatief is met de fiets. Dat zien we wel zitten.

  We fietsen naar Trogir. Van de camping volgen we een grindpad tussen de pijnbomen en langs de zee. Na een paar kilometer komen we in Seget Dalje. Aan een steiger ligt een taxiboot klaar om te vertrekken. Voor 15 kuna (= 2 euro), fietsen inbegrepen, vaart het bootje naar Trogir.
  Het tochtje is puur genieten! Het panorama rondom is schitterend!
  We varen een zijarm van de Adriatische zee binnen. Links ligt het eiland Trogir met op de kop het 13de eeuwse Kamerlengo Fort; rechts ligt het eiland Ciovo en voor ons de brug die de twee eilanden verbindt.

  Om 10.00 uur zitten we al op ťťn van de vele terrassen aan de zeepromenade onder de palmbomen met zicht op zee. Onze fietsen laten we, veilig vastgemaakt, achter en starten ons bezoek aan het oude stadsdeel.
  Van het Fort volgen we de autovrije promenade en komen zo voorbij:
 • de Dominicuskerk
 • het Lucicpaleis
 • de Zeepoort en de Loggia waar de vismarkt gehouden wordt
 • het St.Nicolaasklooster
 • de Johannes de Doperkerk
 • en het Raadhuis.

 • Het Raadhuis ligt aan het mooiste plein van de stad, het Johannes Paulus II-plein (Trg Ivana Pavla II). Aan dit plein liggen ook de Loggia, de Klokkentoren en de historische St.Laurentiuskathedraal.

  De St.Laurentiuskathedraal (de Sveti Lovro) is een juweeltje. Het in Romaanse stijl gebeeldhouwde portaal is indrukwekkend. Twee stenen leeuwen dragen de beelden van Adam en Eva. De toegang kost 25 kuna (3,5 euro). In het interieur zijn vooral de achthoekige stenen preekstoel en de kapel van de H.Orsini interessant.

  Van het Johannes Paulus II-plein wandelen we naar de noordelijke stadspoort door smalle, sfeervolle straten met oude stenen huizen die getuigen van de vroegere rijkdom. De temperatuur is ondertussen een paar graden gestegen en we zijn toe aan iets versterkends. We nestelen ons op een schaduwrijk terras om uit te rusten en bestellen een etentje. Het smaakt heerlijk. De muziek van de straatgitarist zorgt voor een zalig moment.

  14.00 u: We halen onze fietsen op en rijden langs het Fort en de St.Marcustoren naar de landbrug die het oude stadsgedeelte verbindt met de moderne stad. Op de groenten- en fruitmarkt naast de brug kopen we een voorraad vers fruit en dan ... fietsen we terug naar de camping. De eerste twee kilometer langs de weg, zonder fietspad (in KroatiŽ kennen ze geen fietspaden). Dan zakken we een padje af, zo'n 100 meter tot aan een Marina. Van hier kunnen we terug langs de zee. We passeren Seget waar we de taxiboot namen. Nog een paar kilometer en we zijn terug in Camping Vranjica.
  Wat een dag!

  17.00 u: Van bij de camper zie ik het azuurblauwe water werkelijk uitnodigend voor een zwempartijtje. Een half uur later neem ik een eerste duik in de Adriatische zee. Willy doet jammer genoeg niet mee. Hij is wat verkouden.

  Dag 12 - Overnachting: KroatiŽ, DalmatiŽ, Trogir, Seget Vranjica, Camping Vranjica Belvedere  Trogir

  Raadhuis, Klokkentoren en Loggia gezien van op de toren van de St.Laurentiuskathedraal.  Donderdag, 16 mei - Trogir

  Het weer is omgeslagen: 20įC, regen en hevige wind. De zee gaat wild tekeer en op de golven staan witte schuimkopjes.
  Dit wordt een verplichte rustdag.

  Dag 13 - Overnachting: KroatiŽ, DalmatiŽ, Trogir, Seget Vranjica, Camping Vranjica Belvedere


  Zicht vanaf Camping Stobrec


  Split: Zicht op de Domniuskathedraal
  Split: de Zilveren Poort

  Vrijdag, 17 mei - Van Trogir naar Split

  Het is weer droog en op de thermometer lezen we 26įC.
  Van Camping Vranjica Belvedere verkassen we naar Camping Stobrec bij Split. Onderweg vullen we onze voorraad aan bij de Lidl want we weten uit ervaring dat campingwinkels een heel beperkte aanbieding hebben en duurder zijn ook.

  Om 11.00 uur staan we geÔnstalleerd op het mooiste plekje van Camping Stobrec. We staan vlak aan het strand met een enig zicht op de overkant van de baai. Het sanitair is super. Per week krijgen we 24 uur gratis WiFi.

  Na de lunch bussen we naar Split.
  Split is de grootste en belangrijkste stad van DalmatiŽ. De stad ligt direct aan zee en heeft een levendige haven. De oude stadskern wordt gevormd door het Paleis van Diocletianus. In de 3de eeuw v.C. liet deze Romeinse keizer dit paleis bouwen, omringd door twee meter dikke muren met vier prachtige stadspoorten en versterkt met 16 torens.

  Van de bushalte bij de "Groene Markt" stappen we richting zeepromenade. Via de Koperen Poort (de Mjedena Vrata) komen we, door kelderruimten met winkeltjes, op het toeristisch drukke peristulium van het Paleis van Diocletianus. Dit peristilium is een grote binnenplaats, omgeven door zuilengalerijen en eigenlijk het centrale punt van het hele complex. Indrukwekkend! Onze fototoestellen draaien op volle toeren.
  Vlakbij ligt de Domniuskathedraal die gebouwd is rond het mausoleum van Diocletianus. Voor 25 kuna (3,5 euro) kunnen we de kathedraal, de doopkapel en de crypte bezichtigen.
  Op het sfeervolle plein rond de kathedraal, bij de Zilveren Poort (de Srebrna Vrata), lassen we een pauze in. Een koffietje op een terras in deze mooie omgeving smaakt eens zo lekker.

  Uitgerust lopen we eerst door de gezellige markt en doorkruisen daarna het oude centrum. Door de smalle straten wandelen we van de Ziveren Poort (de Srebrna Vrata) naar de Gouden Poort (de Zlatna Vrata)en tot de Ijzeren Poort (de Zeljezna Vrata). Ook buiten de muren die het "Paleis" omgeven, zien we restanten van de rijkdom van toen.

  Voor vandaag hebben we genoeg gezien. We kuieren nog langs de zee waar kolossale cruiseschepen aangemeerd liggen en excursiebootjes binnenvaren.
  Morgen plannen we terug te komen voor een bezoek aan het schiereiland Marjan, de groene heuvel van de stad.

  Dag 14:  30 km
  Overnachting: KroatiŽ, DalmatiŽ, Camping Stobrec Split, Sv. Lovre 6, Stobrec CoŲrdinaten: N 43.50389    E 16.52639

  Split: Paleis van Diocletianus  Zaterdag, 18 mei

  30įC en helderblauwe lucht, heerlijk vakantieweer!
  Maar... jammer genoeg moeten we onverwacht dringend naar huis.
  En zo eindigt abrupt ons Kroatisch avontuur!

  We rijden met de tolwegen tot Sistiana waar we overnachten in Camping Peneda.

  Dag 15:  506 km
  Overnachting Sistiana, Camping Peneto del Mar
  CoŲrdinaten: N 45.77194    E 13.62416  Zondag, 19 mei

  Van Sistiana naar Kempten im AllgaŁ om er te overnachten op de camperplaats.
  Het landschap tussen Bassano en Trento is schitterend.

  Dag 16:  615 km
  Overnachting: Duitsland, Beieren, Camperplaats Kempten im AllgaŁ, Illerstadion, Illerdamm
  CoŲrdinaten: N 47,72915    E 3,31940


  Landschap tussen Bassano en Trento


  Maandag, 20 mei

  Van Kempten im AllgaŁ gaat het in ijltempo naar huis.

  Dag 17:  685 km

  Het was een korte maar fantastische tocht! Hopelijk kunnen we de geplande reis spoedig verder zetten.

 • We legden in totaal ongeveer 3900 kilometer af. • Groetjes van Willy en Andrea
  Veel leesgenot!!!

   

  Camperreisverhalen          Fotosite          Gastenboek  Alles wat ik hier neerschrijf zoals adressen, prijzen, coŲrdinaten, links naar andere sites, enz. zijn louter ter informatie.
  Ik ben niet verantwoordelijk voor gegevens die gewijzigd of fout zijn. Niets mag worden gekopieerd zonder naamsvermelding.